2012. december 30., vasárnap

Malackás sütemény szilveszterre

Szilveszteri malackák recept!)))

Hozzávalók :


25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só


A tetejére :


egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy napraforgómag.

Elkészítés :


A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a 

tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.

A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.

Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 

aranybarnára sütjük. 

Sok sikert és jó étvágyat Mindenkinek!)




És íme az elkészült újévi malacka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.