2012. június 22., péntek

Epres-kekszes piskóta

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor
Krém:
  • 3 cs vanília ízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 10-15 ek cukor
  • 15 dkg margarin
Továbbá:
  • 50 dkg eper
  • 1 cs kockás háztartási keksz (25 dkg)
Elkészítés:

  1. Az epret megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  3. A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, csomómentesen elkeverjük kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntjük, és megfőzzük.
  4. Ha kész, beletesszük a magarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Ezután kihűtjük a pudingot, közben többször átkeverjük.
  5. A piskótát vékonyan megkenjük a kihűlt pudinggal, majd sorban ráhelyezzük az epreket, ezt beborítjuk a maradék krémmel. Tetejére szorosan rárakjuk a kekszeket.
  6. Másnap a kekszek mentén szeleteljük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.