Hozzávalók:
Tésztához:
Elkészítés:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 3 ek tejföl
- 50 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5-6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
- Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, félig megsütjük.
- Amíg sül a tésztánk, jó ha hozzálátunk a tojáshab felverésének, mert az bizony elég hosszú időt vesz igénybe (kb. 10 perc). Viszont ha rendesen felverjük, akkor sülés után csak nagyon kicsit esik össze a hab. A hab akkor jó, amikor fényes és a keverőszállról szakállként lelóg....
- Ezután jöhet rá a töltelék. Süssük pár percig, amíg a túró összeáll.
- Most már rásimíthatjuk és villával kicifrázhatjuk a felvert tojáshabot, amit halvány pirulásig sütünk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 37x23 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.